környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Józsefváros, a robogóparadicsom

2007.06.01. 20:17 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: robogóparadicsom

Robogóparadicsom lehet Józsefvárosból. A helyi képviselőtestület ugyanis úgy határozott, hogy együttműködést köt robogókereskedő cégekkel, hogy a kerületben élők és dolgozók olcsóbban juthassanak hozzá a motorkerékpárokhoz.

A robogó gyors, kevésbé szennyezi a környezetet, mint az autó, és az utakat sem rongálja annyira. A kerület alpolgármestere szerint ráadásul idén, amikor egész télen lehetett használni ezt a járművet, behozta az árát azoknak, akik az autós közlekedés váltották le a robogósra.

Kocsis Máté maga is robogóval jár, és úgy véli, hogy egyszerűbb lenne a közlekedés a városban, ha többen választanák ezt a közlekedési formát.

A kerület felvette a kapcsolatot robogókereskedőkkel, amelyek 10-20 százalékos kedvezményt ajánlanak a vevőknek, de olyan árusok is akadnak, akik a járművek mellé ingyen adnák a bukósisakot és a lakatot.

Az akcióra nem csak a VIII. kerületiek jelentkezhetnek, hanem azok is, akik itt dolgoznak vagy gyermekeiket ide járatják iskolába.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5190978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása