környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Jönnek a "zöld" Nike cipők

2007.06.01. 16:39 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: nike cipők

A Nike megszünteti gyáraiban a túlzott túlóráztatást 2011-re - ígérte az amerikai sportruházati cég. A vállalat bejelentette azt is, hogy tervei szerint több környezetbarát anyagot használnak majd fel a cipők gyártása során.

A Nike Inc. közölte: javítani fogja nyolcszázezer gyári dolgozójának munkafeltételeit azzal, hogy 2011-ig megszünteti a gyártásban részt vevők túlzott túlóráztatását - értesült a Reuters.

A 2005-ös és 2006-os pénzügyi jelentésében a sportruházati cég üzleti céljairól is szólt. Eszerint 2011-ig csökkenti a széndioxid-kibocsátást üzemeiben. A cég a tavalyi esztendőben is jelentős lépéseket tett a környezetvédelem terén, a WWF programjának segítségével. Egy 14 éves kutatómunkának köszönhetően pedig kivonta összes termékéből az f-gázokat.

Emellett a vállalat meghosszabbította a Nike-cipőket és egyéb ruházati cikkeket gyártó üzemekkel kötött szerződéseit, s tovább folytatja a harcot, hogy a beszállítói szerződések a nagyvállalatoknál átláthatók legyenek.

A Nike több környezetbarát anyagot használ majd a cipők gyártása során, és tervezéskor valamint csomagoláskor szem előtt tartják a hulladékcsökkentési célokat is. A vállalat jelezte, hogy a következő öt évben 315 millió dollárt fektet be közösségi sportesemények szervezésébe, amellyel a fiatalokat kívánják megcélozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4390818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása