környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

A fél ország Tubes sorsára juthat?

2008.05.23. 00:09 | Alia | 1 komment

Címkék: tubes

Elkeserítő helyzet alakulhat ki a kiemelt fontosságú honvédelmi területekre vonatkozó legíúabb törvénymódosítási javaslatok elfogadása esetén, ha elfogadják, az ország jelentős részén a honvédelem szabad kezet fog kapni a területhasználat teljes szabályozása felett.


A Magyar Természetvédők Szövetségének, civil partnereinek és a lakosságnak a félelmei sajnos rendkívül indokoltak, hiszen a törvénymódosítások pl. ellehetetlenítenék a tubesi radar, vagy a Kánya--hegyi lehallgatótorony miatt tiltakozókat is, és nem csak itt, de az ország számos más területén is képes lesz a honvédelem akár természetvédelmi területek bekebelezésére. Milyen érdekek húzódnak meg a törvénytervezet mögött, ha pl. az UNESCO  Békeváros címet birtokló Pécs is kiemelt katonai övezet lehet???

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr25483259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöszkehölgy 2009.12.16. 09:50:44

:S:S:S
Erről nem is hallottam. Nem lenne szabad természeti értékeinket elpazarolni.
süti beállítások módosítása