környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Félmillió fát vágtak ki engedély nélkül az amazonasi esőerdőkből

2007.06.30. 14:43 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: esőerdő

Illegális fakitermelőkre csapott le a brazil rendőrség, akik a gyanú szerint - hamis engedélyek birtokában - félmillió fát vágtak ki az amazonasi esőredőben.

A rendőrség információi szerint hackerek és korábbi állami alkalmazottak beléptek a kormányzati számítógépes rendszerbe, és olyan engedélyeket hamisítottak, amelyekkel a favágók elszállíthatták a kidöntött szálfákat.

Ezek gengszterek, nem favágók - mondta a belemi rendőrség egyik tisztje, Sergio Rovani, aki a csalással okozott kárt nagyjából egymillió dollárra teszi. A hálózatnak az eddigi adatok szerint 155 engedély nélküli favágó volt a tagja.

A brazil kormányt régóta bírálják azért, mert nem lép fel elég hatékonyan az ország felét borító esőerdők védelmében, amelyekben a világ édesvizének egyötöde található, valamint növény- és állatfajainak 15 százaléka él.

A mostani akció a Zöldarany 2. fedőnevet kapta, emlékeztetve egy 2005-ös hasonló fellépésre, amikor számos, a kormányzat természetvédelmi ügynökségénél dolgozó embert tartóztattak le hamis faszállítási okmányok kiállítása miatt.

www.inforadio.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr70108979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása