környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Nokia: telefon, mint lelkiismeret

2007.06.02. 14:44 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: telefon

Eddig az embernek a lelkiismerete a saját ügye volt – most azonban a Nokia telefonok fellázadnak gazdáik ellen. A nagyvállalat készülékei ezentúl ugyanis figyelmeztetik majd gazdáikat a töltőkkel kapcsolatban.

Hihetetlen mennyiségű energia vész el szerte a világban – nem is lehet kérdés, hogy ezen előbb vagy utóbb változtatni kell. A Nokia megtette az első kis lépést a szent cél érdekében: új készülékeik ezentúl figyelmeztetni fogják a gazdáikat arra, hogy a telefon töltése után húzzák le az adaptert a konnektorról. Egy felmérés szerint rengeteg energia szökik el azzal, hogy a felhasználók bedugva hagyják a különbözõ akkumulátoros készülékek töltõit – hihetetlen mennyiségû elpocsékolt áramról beszélünk most. Miközben a különbözõ cégek extrémebbnél extrémebb módokon próbálnak meg olcsóbb megoldásokkal elõállni, addig az igazi problémát a hanyag felhasználók jelentik: az óvatlanul felkapcsolva hagyott lámpák, az üresjáraton futó számítógépek, vagy éppenséggel a konnektoron hagyott töltõk döbbenetes mennyiségû energiát emésztenek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2991312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása