környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Szereted a macikat?

2007.06.05. 20:39 | Alia | Szólj hozzá!

Hogyan menthetünk jegesmackókat?

Jegesmedvék a főszereplői a WWF Magyarország kedden elindított honlapjának, amelyen többi között az is megtudható milyen összefüggés van a jegesmedvék hajléktalanná válásának az égve maradt villanyhoz

A lakosság is sokat tehet az éghajlatváltozás mérsékléséért - állítja a WWF Magyarország, amely kedden, a Környezetvédelmi Világnapon indította el új honlapját, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben mutatott be a sajtó képviselőinek.

Csáki Roland, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a jegesmedve az egyik állatfaj, amely a klímaváltozás áldozata. 20-30 kilogrammal nyomnak kevesebbet a jegesmedvék a korábbi évtizedekhez képest, mert a globális felmelegedés következtében később fagynak be a tengerek, és hamarabb jön az olvadás. A medvék számára létszükséglet a vastag jégtakaró, mert ekkor tudják fő táplálékukat, a fókákat elkapni és felszedni az élethez szükséges zsírréteget. Ez az idő évről-évre rövidebb, és mind többet kell vándorolniuk a betevő falatért.

Az akcióhoz Németh Lajos, meteorológus is csatlakozott, aki szerint a kormányok és az ipar mellett a lakosság is sokat tehet azért, hogy csökkenjen a globális felmelegedés, például energiatakarékos izzók alkalmazásával, hőszigetelt lakással, kevesebb gépkocsi használattal.

A "jeges honlapon", amely a wwf.hu/klima címen érhető el hangos vetítéssel mutatják be milyen állatfajokat, hogyan veszélyeztet a klímaváltozás, például a bengáli tigriseket és a tengeri teknősöket. A weboldalon gyermekek és felnőttek is találnak játékot, amellyel ajándékot nyerhetnek. A Háztartási jegesmedve-mentő tippek között pedig ötleteket olvashatnak arra vonatkozóan, mit lehet tenni, hogy a medvék talpa alól ne olvadjon el a jégtakaró.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4193303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása