környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Miért legyünk környezettudatosak?

2007.05.28. 23:08 | Alia | Szólj hozzá!

"A globális felmelegedés hatásit már mindenki érzékeli" - írja Ros Coward a Guardianben. "A nyarak hosszabbak és forróbbak, a telek enyhébbek és a viharok hatalmasabbak, mint korábban bármikor. Az igazság azonban az, hogy mi, emberek okoztuk a problémákat, de a megoldás is a mi kezünkben van."
Miért legyünk környezettudatosak?
Az Amerikai Statisztikai Hivatal kutatásai szerint a Föld népessége elképesztő mértékben növekszik: 1800-ban egymilliárd lakosa volt a bolygónknak, 2000-ben már hatmilliárd, 2050-re pedig elérhetjük a kilencmilliárdot. Ez azt is jelenti, hogy ha a Föld erőforrásait egyenlően osztjuk el az emberek között, akkor azoknak, akik 2050-ben élnek, negyedannyi jut majd, mint az 1950-es években élőknek.
A Föld természeti erőforrásai sajnos nem végtelenek - írja a Go Green Initiative internetes portál. Ahogy nő a Föld népessége, úgy használjuk fel ezeket az erőforrásokat.
Ráadásul a több ember több szemetet és környezetszennyező anyagot termel. Így ha azt szeretnénk, hogy a gyerekeinknek és az unokáinknak ugyanolyan - vagy legalábbis hasonló - élete legyen, mint nekünk, akkor meg kell őriznünk az élet alapját: a Földet.
"Félreteszünk az egyetemi tanulmányokra, a nyugdíjas évekre, vagy éppen az esküvőnkre" - írja a Go Green Initiative. "Akkor miért nem tudunk spórolni a vízzel, a tiszta levegővel, a termőfölddel? Ezekre ugyanúgy, sőt, talán jobban szükségünk lesz, mint a pénzre."

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8588508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása