környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Megújuló energia - gyerekjáték!

2007.07.19. 14:55 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: gyerekjatek

 

Ha tényleg azt szeretnénk, hogy a gyerekeink egészséges környezetben nőjenek fel és a következő generációknak ők is egy élhető, egészséges bolygót adjanak tovább, akkor a legjobb módszer, ha már gyermekkorukban tisztában vannak azokkal a technológiákkal, amelyek segítenek megőrizni a természeti erőforrásainkat.

A Discover This (Fedezd Fel!) webshop olyan játékokat értékesít, amelyek a gyerekek építő és kísérletező kedvére alapoznak. Lehet kapni belsőégésű motort, vegyész szettet, üzemanyagcellás autót, napelemes autót és még sok kreatív játékot. A kedvencem a megújuló energia ház szett.

A házikó összeállítása után a gyerekek megtanulhatják, hogy hogyan lehet energiát előállítani a nap, a szél és egyéb természeti erőforrásokat felhasználva. A játék 20 különböző szerkezetet tartalmaz, melyekkel 70 különböző kísérlet végezhető el. A kísérletek leírása megtalálható a játékhoz mellékelt 96 oldalas leírásban. Többek közt a következő kísérleteket lehet elvégezni:

Hőcsapda, üvegház építéssel.

Melegvíz előállítás napkollektorral.

Sütés-főzés napenergiával.

Víz sómentesítése, növények szárítása.

A párolgás hűtőhatásának mérése, hygrométer építése.

Olajprés építése, olajmécses működtetése.

Elektromos áram előállítás napenergia segítségével, vízbontás.

Elektromos áram előállítás a mágneses tér segítségével, ampermérő, elektromos és szoláris motor, elektromos autó építése.

Szélautó építése.

A játékot a gyártók 12 év felett ajánlják, amikor már a gyerekek rendelkeznek némi természettudományos ismerettel.

NatureZone Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr87121173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása