környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Ellepi a szemét a Mount Everestet

2007.05.31. 12:22 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: mount everest

Ötszáz kiló szemetet - konzervdobozokat, sátrakat, ételmaradékot és eldobált orvosságokat - gyűjtöttek össze a Mount Everesten japán és nepáli hegymászók. Évente több százan próbálják megmászni a világ legmagasabb csúcsát, és a több tonnányi felszerelésből származó szemét lassan elborítja a hegyet.

Többször "takarították" már a Mount Everestet, legutóbb áprilisban szedtek szemetet japán és nepáli hegymászók Nogucsi Ken vezetésével. A legtöbb szemetet a hegy északi oldaláról gyűjtötték össze, és átadták a tibeti hatóságoknak.

"A szemét egy részét kiállítjuk Tokióban és Szöulban, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a problémára. A Mount Everestet lassan elborítja a szemét" - számolt be hétfőn Nogucsi.

Azért ezt a két várost választották, mert sok japán és dél-koreai próbálja meghódítani a csúcsot.

Nogucsi nem először takarított a Mount Everesten; csak ő és segítői 8,8 tonna szemetet gyűjtöttek össze a hegyen.

A Mount Everestet majdnem kétezren mászták már meg, s legkevesebb 202 hegymászó halt meg csúcshódítási kísérlet közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7989902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása