környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

24 tonna szemét a Zemplénben

2007.06.03. 10:31 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: zemplén

A májusi hulladékgyűjtési akció keretein belül közel négyezer ember tisztította a települések határában lévő erdőket, mezőket, vízpartot

Huszonnégy tonna szemetet gyűjtöttek össze önkéntesek a májusi hulladékgyűjtési akcióban a Zemplénben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a szervező, Önkormányzatok az Élhetőbb Környezetért Közalapítvány titkára.

Lenkei Péter elmondta: iskolák, polgárőrök, vadászok és lelkes helyiek, harminc településen összesen 90 csoport, közel négyezer ember tisztította a települések határában lévő erdőket, mezőket, vízpartot. Az akció zárórendezvényét szombaton tartják Mezőzomboron.

Az összegyűjtött hulladék mennyisége Lenkei Péter szerint óriási - figyelembe véve azt, hogy főleg papírt és műanyagpalackot dobáltak szét a kirándulók. A közalapítvány gondoskodott zsákokról és szemétszedő kesztyűkről valamint a hulladék elszállításáról. A titkár elmondta: az akcióban nem vállalhatták a nagyobb illegális szemétlerakók felszámolását, mert ahhoz már gépekre is szükség lett volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6891684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása