környezetünk

Hogy milyen környezetben élünk az rajtunk is múlik.

Földhővel fűtött társasház Budapesten

2007.06.16. 21:07 | Alia | Szólj hozzá!

Címkék: földhőfűtés

Átadták az első földhővel fűtött, hűtött 88 lakásos társasházat a budapesti VII. kerületben.

Máté István, a társasházat építtető cég ügyvezetője az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy összesen 67, száz méter mély lyukat fúrtak a ház alatt a földbe, a speciális kazán ezeken keresztül keringteti a vizet, amelyet egy gombnyomásra lehet a kívánt hőmérsékletre fűteni vagy hűteni.

A földhőt kihasználó technológia előnye, hogy környezetbarát, nincs károsanyag-kibocsátása, tehát kéményre sincs szükség, illetve csak egyszeri beruházást igényel: nincs többé fűtésszámla. A lakásokat úgynevezett falfűtéssel szerelték fel, vagyis a falakban vékony csövek futnak, amelyek a hideg, illetve a meleg vizet szállítják - mondta.

Hunvald György (MSZP), a kerület polgármestere elmondta, hogy nemsokára elkezdik építeni a kerületi sportcentrumot, amelyet hasonló technológiával szerelnek fel, így a most felépített épület példaként szolgálhat a kerületi beruházásnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kornyezetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr92100017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása